my360.hu | gearsofwar.blog.hu | halo3.blog.hu | crackdown.blog.hu | lostplanet.blog.hu | xboxlive.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Nincs megjeleníthető elem

Új lap - 1

Utolsó kommentek

Archívum

Nincs megjeleníthető elem

A Single Player mód

2007.02.06. 21:15 | drumbox | 1 komment



Ahogy az lenni szokott az emberiség szép lassan felélte és lakhatatlanná tette szülőbolygóját, a Földet. Beindult a kolonizációs program szerte a világegyetemben, sajnos nem mindig voltak olyan fényesek az életkörülmények, mint annak idején a Földön. Az egyik ilyen bolygón az EDN III-on a hihetetlen hidegtől eltekintve megfelelőek voltak az életviszonyok, az emberiség el is kezdte a betelepítést. Sajnos azonban nem kellett hozzá sok idő hogy megjelenjenek a planéta ősi lakosai az Akridok...


 
Ezek a furcsa, hatalmas és rendkívül erős rovarszerű lények, napok leforgása alatt evakuálásra kényszeríttették az embereket. Azon kevesek akik ezen a hatalmas hógolyón maradtak, megpróbálták felvenni velük a harcot, de esélyük sem volt ellenük. Viszont rájöttek arra, hogy minden egyes Akridnak a testében megtalálható egy nagyon különleges és értékes hő-energiaforrás, amit remekül használni lehet a túlélés érdekében. Éppen ezért évek múltán az emberiség visszatért az EDN III-ra, újonnan kifejlesztett fegyverekkel mint a szívós és rendkívül erős VS (Vital Suit) lépegetők, hogy felvegyék a harcot az Akridokkal és minél nagyobb mennyiségű hőenergiára tegyenek szert. Főhősünk Wayne is egy ilyen csapatnak a tagja, aki apjával együtt küzd a rovarok ellen. Egyik nagyobb csata során azonban nem csak apját veszti el, hanem majdnem az életét is, és végül de nem utolsó sorban az emlékezetét. Csak egy dologra emlékszik igazán a nevén kívül a harcra, amiben lesz része bőven…



Elérkezett az ideje a várva várt megjelenésnek és valami isteni csodának köszönhetően itthon is kapható volt már a stuff január 11-én, semmivel sem később mint Amerikában. Ha ez az XBox Magyarországnak köszönhető, akkor örök hála nekik és remélem, hogy minden egyes progival ez lesz a helyzet a közel és távoljövőben is. Miután már véresre játszottuk a single és multiplayer demót végre kezünk közé vehetjük a várva várt LP-t. Lássuk akkor, hogy mit fogunk kapni a pénzünkért. Az egyjátékos üzemmódban először is lehetőségünk lesz végigkövetni a gamma nem túl színvonalas, de azért szórakoztató történetét 12 küldetésen keresztül. Lehetőségünk lesz minden egyes pálya teljesítése után szerezni egy Achievment Pointot (AP), ahogyan abban az esetben is, ha alaposan végigkeresgéljük a pályákat és egy-egy betű megszerzésével kirakunk egy szót. Minden egyes pályán össze tudunk szedni egy külön szóravaló rejtett betűt. Az elsőn például azt kell kiraknunk hogy „Earth”. Külön segítségnek számít, hogy ahogyan haladunk előre úgy jönnek a betűk a szavunkon belül is, tehát ha összefutunk a „H”-val de még nincsen meg a „T” akkor rögtön tudni fogjuk hogy visszafelé kell majd slattyognunk érte nem pedig előre.



Sajnos easy fokozaton nem lehet kirakni a szavakat, úgyhogy felejtsük el a betervezett kellemesen mászkálgatós, lightosan lövöldözős betűvadászatot. Abban az esetben ha minden nehézségi fokozaton összeszedjük az összes szavat is kapunk egy AP-t, de ezt előre szólók nem lesz valami könnyű teljesíteni, tekintettel arra, hogy már hardon is olyan nehéz az első főellen, hogy egy óra alatt sem tudtam legyőzni, pedig nem vagyok egy kezdő gamer. Jah és persze a legnehezebb fokozat az Extreme csak az első végigjátszás után jelenik meg. Egyébként még AP jár arra is ha végigtoljuk extreme-en, ha kinyírjuk az óriás férget és az óriás molylepkét.



A Lost Planet stílusát tekintve klasszikus játéktermi arcade, ami annyit takar hogy legfőképpen csak irtanunk kell a népet és a szint végén valami bődületesen nagy és szívós szörnyeteget legyaknunk. A VS lépegetők és a csákja használata teszi csak igazán izgalmassá a játékmenetet, hiszen ezekkel teljesen új dimenziók nyílnak meg előttünk. Érdemes mind a kettő betanulására jó sok időt fordítani, hiszen mind a single-ben mind a multiban igazi ászok csak ezekkel lehetünk. Különböző fajta VS-ekkel fogunk találkozni, lesznek olyanok amik csak ugrani tudnak, lesznek amik repülni is képesek. Vagy olyanok amik át tudnak alakulni valami járművé mint a klasszikus Transformersek. Szóval lesz választék bőven csak győzzük megtanulni mindegyiknek az irányítását.

A cikk forrása: www.gamekapocs.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lostplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr8134229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Roli 2008.04.21. 19:27:41

Szia. hogy lehet kinyirni a férget ? tudja valaki?
süti beállítások módosítása