my360.hu | gearsofwar.blog.hu | halo3.blog.hu | crackdown.blog.hu | lostplanet.blog.hu | xboxlive.blog.hu

Nincs megjeleníthető elem

Nincs megjeleníthető elem

Új lap - 1

Utolsó kommentek

Archívum

Nincs megjeleníthető elem

Lost Planet - 40 millió dollár

2007.02.06. 19:38 | drumbox | Szólj hozzá!

Sokszor, sok helyen lehetett hallani, hogy a nagyobb nextgen fejlesztések hatalmas pénzösszeget emésztenek fel, ám most nem ennek árnyoldalairól lesz szó, hanem inkább egy konkrét példával állunk elő, bebizonyítva, hogy nem csupán levegőbe történő beszéd a fenti: a Forbes a Capcom-ról, és annak legutóbbi blockbuster-éről, a Lost Planet-ről cikkezett.



Az iromány legfontosabb része: a japán kiadó nem kevesebb, mint negyven millió dollárt áldozott az Elveszett Planétára: a gigantikus összegen fele-fele arányban osztoznak meg a fejlesztés, illetve az azt követő igen masszív reklámhadjárat költségei. A játékból végül egymillió példány került a boltokba Európába, és az Egyesült Államokba a január tizenkettedikei premierre (a még decemberben lebonyolított japáni debütre csak minimális, 50 ezer körüli csomag érkezett).



És most jöjjön az igazi lényeg. Ha számolgatunk egy kicsit, akkor arra jutunk, hogy a Capcom-nak nagyjából egymilliót kell eladnia a teljes áron 60 dollárt kóstáló játékból (aminek ugyebár csak egy része jut el a kiadóhoz), hogy egyáltalán el lehessen kezdeni beszélni a profitról. Igen, durván a teljes kezdőkészletet. Vajon tényleg megér ez nekik 40 millió dollárnyi erőfeszítést?

A cikk forrása: www.gamer365.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://lostplanet.blog.hu/api/trackback/id/tr3634209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása